Find hjem til dig selv – få dit hjerte med

12. september 2019

Når hjernen “lytter” til hjertets rytme

Hvad vil det egentlig sige at finde hjem til sig selv? Jeg ved præcis hvordan det føles for mig. Der sker simpelthen noget magisk inden i mig, når jeg står på terrasse ved vores sommerhus og ser ud over havet på en sommerdag. Det er den samme følelse jeg dyrker, når jeg mediterer og dagligt øver mig på at være bevidst nærværende og mindful.

Du husker sikkert også selv nogle magiske øjeblikke, hvor du har følt dig hel og forbundet til din inderste kerne og alt omkring dig. Kontakt med børn, dyr og naturen (og forelskelser) kan hjælpe os til at komme i kontakt med os selv, og hvis du mærker efter, så er oplevelsen forbundet til en følelse i hjertet. En åbenhed, en lethed, en ømhed og en sprudlende energi, som gør en total glad i låget.

Samtidig har du måske lagt mærke til, at din hjerne begynder at slappe af. Tankerne bliver mere harmoniske og rolige, fordi hjernen “lytter” til hjertets rytme. Hjertes harmoniske melodi sendes nemlig automatisk videre til storhjernen (thalamus) gennem et netværk af nervefibre. Storhjerne spreder disse harmoniske impulserne videre ud til andre områder i hjernen, og resultatet er, at hjertet og hjernen kommer til at svinge med samme harmoniske frekvens. Nu begynder du at føle en dybere ro – du er kommet i kontakt med dig selv. Læse mere her 

Hjernen er endelig kommet i kontakt med hjertet og kan nu få vejledning fra et dybere og mere autentisk sted i dig selv. Den ro der opstår, når hjernen føler sig forbundet og vejledt af hjertet, giver dig en føler af at være forbundet til dig selv. Du føler dig i overensstemmelser med dig selv, når du har fået hjertet med. Det giver ikke blot ro og overblik i tankerne, det giver også ro i følelserne.

Det er herfra det bliver nemmere at bevæge sig ud i verden med overskud, overblik og tanke for andre end dig selv. Det er fra dette sted i dig selv, du er i stand til at række ud over dig selv, se en større mening og sammenhæng i livet og gøre en forskel i verden.

Mindfulness og meditation træner din evne til at holde fokus i hjertet, så du kan skabe harmoni i dig selv og i verden omring dig. Med bevidst nærvær i hverdagen lærer du at tage meningsfulde valg og vælge livet hvert øjeblik.

Læs hvad andre skriver om Mindfulness ved LIFEWORK

  • Det var dejligt at opleve hvor godt, det er at trække vejret helt ned i maven. Det at kunne slappe så meget af, at man falder væk et øjeblik, og at have så meget mere energi, når jeg gik hjem.
  • Jeg oplevede at finde ro i nuet, at finde mig selv i svære situationer i min dagligdag og at være mindfull, når jeg spiser. Det var meget positivt, at finde ud af at det ikke var så mystisk.
  • Jeg har lært at stoppe op og give mig selv et lille pusterum, at holde fokus på sig selv og lukke alt andet ude. Det er noget jeg kan bruge i hverdagen.
  • Jeg fik mærket, hvordan jeg havde det inden i. Lærte forskellige teknikker og øvelser til dejlig afslapning og afspænding. God teknik til at finde frem til at hvile i sig selv.
  • Det mest positive var, at det virkede nemt at komme i gang med, og der var en dejlig stemning på holdet hver gang. Underviseren var god og gav mig lyst til mere.

Kontakt LIFEWORK- din psykoterapeut i Odense – hvis du har brug for hjælp til at finde din mindfulness.