Stressbehandling og forebyggelse

Forebyggelse er den allerbedste investering

Stress er en naturlig reaktion på en unaturlig tilstand.

HVAD ER STRESS?

Stress er en belastningstilstand, som opstår, når krav og forventninger overstiger de tilstedeværende ressourcer og muligheder. Stress er dog ikke en sygdom i sig selv, hvis den er akut og kortvarig. Det er først, når stress bliver langvarig eller kronisk, at det får alvorlige konsekvenser for helbredet.

Stress er en naturlig overlevelsesmekanisme, som gør os i stand til at præstere noget ud over det sædvanlige. Kroppen kan ikke skelne mellem en livstruende situation, hvor du f.eks. må springe for livet og en arbejdssituation, hvor du er oppe i mod en deadline. I begge situationer reagerer kroppen fysisk, som om du er i livsfare. Det er sundhedsskadeligt, at være i denne overlevelses tilstand mere eller mindre hele tiden.

De fleste mennesker ved godt hvordan de skal håndtere kortvarig stress, men har ikke erfaring for, hvordan de skal takle den langvarige stress. Stressbehandling i LIFEWORK vil hjælpe dig til at håndtere pressede situationer, som tilsyneladende ingen ende har, sætte sunde grænser og stille relevante krav til dine omgivelser.

Du vil også blive introduceret til forskellige metoder til at slappe af og sove bedre, lige som vi kikker på, om der skulle være nogle dårlige vaner, erfaringer og mønstre, som er med til at forstærke stressreaktionerne.

Stress kan forebygges – men vent ikke for længe.

FORE­BYGGENDE STRESS­BEHANDLING

Stress er en naturlig reaktion på en unaturlig tilstand. Den kortvarige stress varer aldrig mere end 14 dage. Hvis du hyppigt føler dig presset og oplever lettere symptomer på stress, så kan det være meget relevant at opsøge stressbehandling. Moderat stress, som opleves flere gange årligt, er tegn på, at du har risiko for at få alvorlig stress, hvis du i en længere periode kommer under pres.

Med Lifeworks forebyggende stressbehandlinger kan du få afdækket hvilke uhensigtsmæssige og ubevidste vaner og reaktioner, du automatisk reagere med, når du er under pres. I den forbindelse kan Lifework hjælpe med blandt andet eksamensangst behandling såvel som længerevarende stressymptomer. Ved at ændre på dine vaner, kan du sænke risikoen for at få en langvarig stress belastningsreaktion, og helt undgå de mange mindre stressreaktioner.

Hos LIFEWORK kan du få konkrete redskaber til at reagere mere bevidst i pressede situationer, hjælp til at eliminere følelsesmæssigt stress, tankemylder og dårligt selvværd, så du står stærkere i dig selv. Du vil lære, hvordan du kan give slip, slappe mere af og sove bedre. Det er meget vigtige kompetencer at være bevidst om, når det gælder om at forebygge stress.

Når hjernen korsslutter er der brug for en hjælpende hånd.

HVEM HAR BRUG FOR HJÆLP TIL STRESS­BEHANDLING?

Hvis du har alvorlige stresssymptomer opleves det ofte, som om hjernen er korssluttet i en sådan grad, at det også er meget svært at bede om hjælp. For de fleste er det næsten umuligt, at forklare præcist hvad der er galt, eller hvad der er brug for, og mange kan slet ikke genkende sig selv eller forstå deres egne reaktioner.

Det er helt afgørende, at man i en sådan situation hurtigt tilbydes stressbehandling. Hurtig igangsætning af stressbehandlingen kan i nogle situationer forhindre en sygemelding. Ofte handler det dog i højere grad om at forkorte sygemeldingsperioden, ved at stoppet stressspiralen og efterfølgende sikre, at du vender frisk tilbage på arbejdet.

STRESS­BEHANDLING I ODENSE

Er du i tvivl om du har stress, eller om du bare har travlt, så se her:

  • Hvis du har følt dig presset og stresset i mere end 14 dage, skal du gøre noget ved det eller søge hjælp til det. Tal med sin leder eller tag initiativ til at skabe ændringer i din hverdag, som gør at du kan slappe mere af.
  • Hvis du ikke sover godt eller længe nok om nattet, og hverken krop eller tanker kan find ro, så er det nu du skal bede om hjælp til at skabe ændringer. Når det går ud over søvnen, går det hurtigere ned ad bakke, fordi du ikke længere restituerer om natten
  • Hvis du har det sådan, at du ikke kan overskue konsekvenserne af at søge hjælp og i øvrigt ikke tror, at nogen kan hjælpe dig, så er det endnu et faresignal. Tal med din leder, din arbejdsmiljørepræsentant eller betro dig til en kollega, som kan hjælpe dig. Tit vil du allerede have gjort dette på nuværende tidspunkt uden resultat, så nu føler du dig bare magtesløs. Så er det nu du kontakter en terapeut.
  • Hvis du ikke længere kan kende sig selv, fordi du mister overblikket, glemmer alting og vrisser af folk, som du plejer at hjælpe, så trænger du til at trække stikket og kaste håndklædet i ringen. Det er på tide du tager ansvaret for dig selv, for nu går det for alvor ud over andre, og det hjælper dig ikke.

Lifework tilbyder stressbehandling i Odense og her møder du mig; Lene Buhl Christoffersen – du kan læse mere om mig her. Jeg blev selv ramt af stress og udbrændthed for 15 år siden, så jeg ved hvordan det er, at føle sig helt tom, uinteresseret i andre mennesker og uendelig træt. Jeg har også stået og kikket ned i køledisken i Brugen uden at kunne huske, hvad jeg skulle købe, og samtidig været helt ud af stand til at sætte to tanke sammen, så jeg kunne komme videre. Men det er jo ikke sikkert, at det lige er sådan, at du har det.

Jeg har selv været i stressbehandling og da jeg startede, beskrev jeg min tilstand således: ”Jeg føler, at jeg hænger oppe under loftet i neglene.” ”Jeg er som en vase, der er gået i tusind stykker, og jeg kan slet ikke overskue at samle den igen”.

Men jeg blev samlet og behandlingen gav mig samtidig større selvindsigt og forståelse for årsagerne til, at jeg blev stresset. I dag har jeg det meget bedre, end jeg havde det før, jeg blev stresset. Det handler nemlig ikke om at blive ligesom man var før, men om at blive bedre og klogere, end den man var før, man blev ramt af stress.

Den stressbehandling du får hos mig i Lifework foregår i Odense, og indeholder konkrete redskabet til at håndtere din nuværende tilstand. Jeg møder dig, der hvor du er i stressen og hjælper dig med dine samvittighedskvaler, selvkritik, angst for fremtiden og i dine forsøg på at komme til at slappe af og sove godt igen. Du får redskaber til selvhjælp og viden til at undgå alvorlig stress fremover.

Det sværest er som regel at acceptere, den tilstand man er kommet i, fordi man slet ikke kan kende sig selv. De fleste er også meget utålmodige, men må efterhånden erkende at den indstilling kun forlænger stressforløbet.

Har du brug for min hjælp til stressbehandling så kontakt mig her

Henvender du dig som en virksomhed, kan du finde information om stressbehandling i Odense som virksomhedsforløb.

Det er ikke altid lige ud af landevejen, men det kan det blive!

Dine drømme bliver først håbløse den dag, du opgiver at forfølge dem