ADHD coach Odense

ADHD coach i Odense hjælper dig videre i livet

 • Drømmer du om mere ro i hovedet og bedre selvværd?

 • Leder du efter effektive mestringsstrategier, som passer helt perfekt til dig?

 • Søger du reel støtte til bedre at kunne stå ved dig selv og tage gode beslutninger?

Venter du på en diagnose?

Ingen grund til at spilde tiden

Med en ADHD coach i Odense er der mange veje til et bedre liv med ADHD – mens du venter

 Bestil en tid mens du venter

Hvad er ADHD

ADHD er en diagnose, som betyder at man har en neurodivergent hjerne, som gør at man enten er mere eller mindre aktiv end hvis man er født med en neurotypisk hjerne.

AD(H)D er en diagnose som opdeles i 3 typer

 • ADHD – hvor hjernen er mere aktiv
 • ADD – hvor hjernen er mindre aktiv
 • 70% af alle har en kombination af ADHD og ADD

ADHD eller opmærksomhedsforstyrrelse er nu den diagnose der gives de fleste, uanset hvilken type eller kombination man har.

ca. 3 % af den voksne befolkning har symptomer på / diagnosen ADHD og da det er arveligt, er der ofte flere i samme familie, som har ADHD.

En ADHD coach i Odense hjælper også forældre til børn med ADHD. Book en tid

Hvis du har ADHD, har du en hjerne som er neurodivergent og betyder blot, at din hjerne fungere lidt anderledes end en hjerne som er neurotypisk. Det er ikke en sygdom eller en fejl i hjernen.

ADHD hjernen er i “underskud” af det stof i hjernen, som skaber ro, energi, glæde. Derfor forsøger hjernen at kompensere ved enten at skaffe stoffet gennem handling eller ved at undgå energitab.

Som ADHD coach er jeg opmærksom på at ADHD betragtes som en sygdom. Det skyldes, at det kan være meget svært at leve med ADHD i den virkelighed, som nu engang er vores liv. Derfor er der ofte brug for hjælp og støtte i form af terapi, coaching og medicin, som kræver en diagnose. Det er dog ikke altid nødvendigt, og der findes også velfungerende mennesker med ADHD.

Der har altid eksisteret mennesker med neurotypiske og neurodivergente hjerne. Det har skabt udvikling og sikret vores overlevelse som art, fordi er vigtigt at se og opleve verden fra mange forskellige vinkler. Få hjælp til at se dine særlige kompetencer med en ADHD coach.

Verden har brug for åbenhed, nysgerrighed, rummelighed, diversitet og inklusion, så alle kan se og forstå egne og andres kompetencer og præferencer. Se mere

Find mere information om ADHD på ADHD forenings hjemmeside her

 

Tankemylder

En ADHD coach har gennem de sidste 5 års erfaring med ADHD klienter bl.a. observeret at:

Aktivitetsniveauet i hovedet kan være lige voldsomt uanset om du har ADHD eller ADD.

Forskellen handler om hvordan, du forsøger at takle det. Dette vil afhænge meget af hvilke andre personlige kompetencer, du naturligt har let adgang til, hvad du har lært gennem din opvækst ved at spejle dine forældre eller bare ikke har fået tilbudt af lære.

Den udadvendte ADHD-reaktion:

Hvis du har en ADHD-reaktion, så vælger du typisk, at handle uden stop på alt, fordi det giver dig energi eller fordi du håber på, at det skaffer dig ro, når du har gjort det hele. Du foretrækker formentlig også, at være i gang hele tiden i et forsøg på at undgå eller overdøve dine følelser. Denne flugt fra tankerne og følelser kan skabe en konstant stress tilstand, og du risikerer at blive udbrændt.

Den indadvendte ADD-reaktion:

Hvis du har en ADD-reaktion, så forsøger du at finde overblik og løsninger ved at tænke alle muligheder og scenarier grundigt igennem. Du forsøger at undgå ubehagelige udfordringer, som kan skabe et følelsesmæssigt overload, hvor du kommer til tabe energien. Du ender ofte med at ruminere, går i selvsving og tænker i ring. Når du tænker så længe uden at kunne beslutte dig for den helt rigtige løsning, så ender du ofte med at blive handlingslammet. Du kan ikke længer overskue situationen, opgiver at komme til handling og er nu bare helt udmattet. Det er også en stresstilstand.

Traumer, opvækst og høj IQ

Uanset hvilken form for ADHD reaktion har, så er den som regel blevet forstækret af traumer fra opvæksten. Din ADHD coach i Odense har 5 års terapeutisk erfaring med behandling af ADHD relaterede traumer, som ofte har rod i et dårligt selvværd. Dette kan sagtens opstå, selv om du har haft en kærlig og tryg opvækst.

ADHD kan ofte være ledsaget af en høj eller relativ høj IQ, og det betyder bl.a., at man tidligt i opvæksten bliver klar over at man er anderledes end andre børn i skolen. Det mest naturlige er at gøre sig umage med at passe ind og “maskere” hvem man virkelig er. Det koster mange kræfter. Du begynder selv at tro, at der er noget galt med dig, og måske bekræfters det også af andre, som ikke forstår dig. Derfor vender du blikket væk fra dig selv og ud på andre, for at lære hvordan du skal være rigtig. Det skaber et mønster, som det er meget svært at komme ud af igen uden terapeutisk hjælp.

Lær at leve livet med ADHD sammen med en ADHD coach

Psykologisk videnskab fremhæver vigtigheden af at fokusere på styrker, ressourcer, succeser og håb frem for fiasko, mangler og fejl.

Positiv feedback kan styrke vores forventninger til os selv og hinanden og af den vej påvirke præstationer positivt, lige som negative forventninger kan påvirke vores præstationer negativt.

Alle mennesker har ressourcer og kompetencer. For at du kan føle dig som et helt menneske, er det vigtigt at finde frem til dine egne styrker og finde en vej til at gøre mere af det, som du er god til og mindre af det, som dræner dig for energi og selvværd.

Det er min opgave som ADHD coach at hjælpe dig med at få adgang til netop de personlige kompetencer, som kan gøre dig mere rolig i kroppen og klar i hovedet. Selv om du tænker, at du har prøvet ALT, så oplever jeg som ADHD coach, at det altid er muligt at gøre en mærkbar forskel, med individuelt tilpassede, redskaber og teknikker. En del af de udfordringer, som du bare har lært at leve med, kan tit vendes på hovedet og give mening og overskud på nye måder.

“ADHD hjernen er et fantastisk redskab”, siger Lifeworks ADHD coach, Lene. “Men det er også en hjerne, som kræver en manual, for ellers kan man komme galt afsted. Jeg oplever ADHD hjernen, som en super maskine, som giver dig mange særlige kompetencer. Når du først forstår hvordan din hjerne fungerer og har lært at mærke, hvad der er godt for dig …

… så forstår du ikke, hvorfor du ventede så længe med at opsøge en ADHD coach”. Kontakt Lene her

Du kan sammen med en ADHD coach:

 • finde manualen til DIN hjerne
 • knække koden til et bedre selvværd
 • finde ud af hvad du selv mener og tænker
 • sætte grænser for sig selv og andre på en fin og ordentlig måde
 • få mere styr på dit temperament, så du hverken undertrykker det eller lader det løbe af med dig
 • lære at passe bedre på dig selv uden at få dårlig samvittighed
 • gennemføre en uddannelse uden af gå ned med stress
 • få dit nervesystem ned i gear
 • forstå dig selv og din indre motivation
 • lære at mærke, forstå og håndtere dine følelser

Vejen til dette går gennem selvindsigt, personligt tilpassede redskaber og støtte til blivende forvandlinger.

Bestil tid hos din ADHD coach her

Med hjælp fra ADHD coach i Odense

– kan du komme til at føle dig perfekt, som du er

Når man har en neurodivergent hjerne, erkender man allerede som barn, at man ser, oplever og forstår verden meget anderledes end andre. Når man giver udtryk for dette, kommer man oftest til at føle sig forkert, dum, ikke forstået og set som man er. Til sidst tier man, tilpasser sig eller gør oprør og samtidig, bliver man mere og mere ensom.

Disse oplevelser og den måde at se sig selv på, kan let skabe uhensigtsmæssige mønstre, som forfølger en som voksen. Det kan komme til at begrænse dit liv på alt for mange måder.

Måske er du allerede kommet så langt, at du forstår sig selv og ved at du er perfekt, som du er, men det er ikke altid nok. Hvis dine følelser ikke er enige med dine tanker og forståelse, så lykkes du alligevel ikke for alvor med at vise, hvem du er. Du kan også få svært ved at få den accept og respekt, som du fortjener. Skab fuld overensstemmelse mellem tanker og følelser sammen med din ADHD coach, som bruger unikke og virksomme redskaber.

Bestil tid hos din ADHD coach

AD(H)D kursus & Gruppeterapi

Jeg underviser efter et koncept, som dels bygger på fakta om ADHD, men ogå på mine egne personlige erfaringer med AD(H)D.

I bakspejlet kan jeg se, at jeg i gennem mange år har indsamlet en hel del erfaringer bl.a., som mor til 2 børn med ADHD symptomer. Som psykoterapeut i min egen praksis og som konsulent i en psykiatrisk privat praksis, har jeg også fået stor indsigt i AD(H)D problemstillingerne og udviklet mange gode og effketive redskaber.

Jeg har gennem de sidste år hjulpet mange mennesker, som har fået ADHD- og ADD-diagnosen. Jeg ved personligt hvad det handler om, og mine kursister føler sig trygge og mødt på mine kurser, som typisk er på 6-8 deltagere Terapigrupperne er på 4 personer.

ADHD kurserne og Terapigrupperne er for voksne og fokuserer på det faktum, at alle har ressourcer og kompetencer. Du lærer hvordan du dyrker dine styrker og gør mere af det, som du er god til og mindre af det, som dræner dig for energi og selvværd.

Næste Kursus-forløb starter:

Torsdag den 9. september kl. 15.00-17.30.

Gruppen mødes hver uge – i alt 6 gange

Pris 2.200 kr.

KUN:  2.000 – ved tilmelding og betaler senest 31. august

Se nogle af kursisternes tilbagemeldingerne her:

“Et godt tilrettelagt forløb med kompetent undervisning og støtte, som på flere planer har hjulpet mig”

✔ “Jeg har lært, at jeg ikke er forkert, og at jeg ikke er alene. Jeg har lært at være i mine følelser og forstår, hvor de kommer fra”

✔ “Jeg har fået identificeret dårlige rutiner og få et par gode ideer og input til nye og bedre rutiner”

✔ “Jeg er super glad for at have deltaget i kurset. Jeg har fået en masse redskaber med mig hjem”

✔ “Jeg er blevet bedre til at sætte ord på mine følelser og behov, og jeg ved nu, at ADHD er mere end en diagnose

✔ “Jeg har lært, at jeg ikke er alene, og jeg har nu en følelse af at kunne være mig selv uden dom. Der er håb for, at jeg kan komme til at fungere i hverdagen”

Er du familiens sorte får?

Har du altid følt dig anderledes?

Du er ikke alene. Sådan har de fleste det, når de har symptomer på AD(H)D.

Min erfaring er, at du formentlig har en anden og helt unik måde at se verden på. Du tænker formentlig mere abstrakt end de fleste og du har nok også en evne til at se mange flere muligheder i forhold til de fleste andre mennesker, som du kender. Du er noget særligt.

Derfor kan du ofte have svært ved at forklare dig, måske har du opgivet at få andre til at forstå dig. Du er muligvis kommet frem til den overbevisning, at det nok er dig, der er noget galt med?

Det irriterer dig naturligvis, for inderst inde ved du godt, at du er ret klog. Men hvad kan du bruge det til, når ingen andre kan se det?

Min pointe er, at når du ikke er blevet set og forstået rigtigt, så kan det være svært at forstå sig selv og endnu sværere at sætte pris på den du er. Du er måske heller ikke rigtig klar over hvilke kompetencer du har. Dit selvværd kan derfor også være ret lavt, og du har måske nemmest ved at se dine fejl.

Følelsen af ikke rigtig at passe ind skaber meningsløshed og magtesløshed og det er svært at leve med.

Du er ikke din AD(H)D diagnose

– det ved din ADHD coach i Odense

Du et menneske, der har nogle symptomer, som samlet set kaldes ADHD. Disse symptomer påvirker naturligvis din adfærd, men du er ikke hverken din diagnose eller din adfærd. Adfærd er noget man kan arbejde med og ændre på, hvis man griber det rigtigt an. Det handler ikke om at presse dig endnu mere til noget, som du ikke kan.

Vi skal ikke alle samme kunne det hele eller det samme og du kan bare noget helt andet end de fleste.

Når du går i gang med at kikke nærmere på hvem du i virkeligheden er sammen med en ADHD coach, så begynder du at forstå dig selv på et dybere niveau. Dette gør det nemmere at forstå den dybere årsagen og mening med den adfærd, du har, og så desperat ønsker at ændre på.

Den indre ro kommer, når du begynder at slutter fred med sig selv. Så bliver du automatisk bedre til at tage gode og sunde beslutninger, som giver mere værdi og mening for dig.

Det er derfor, man altid anbefaler at kombinerer medicinen med samtaler hos en ADHD coach eller psykoterapeut. Begge dele virker, men det virker mest optimalt i kombination med hinanden.

Gå på opdagelse og finde sig selv, under bunken af selvbebrejdelser. Det er her du finder brikkerne til dit puslespil, dit liv, og din livskvalitet.

Jeg ved, at det er muligt at ændre blokerende overbevisninger, opløse traumatiske oplevelser og skabe nye muligheder. Jeg ved det, fordi jeg selv er gået vejen og jeg har redskaberne med.