Eksamensangst behandling Odense

Få bedre kontrol over nerver og nervøsitet

 

Få støtte fra ADHD coach Odense

FIND DIG IKKE I EKSAMENS­ANGST!

Grundig eksamensangst behandling lærer dig at gå eksamen med selvtillid og overskud. Når du har læst og er velforberedt, så behøver du aldrig mere at frygte det ”grønne bord”. Med den rigtige hjælp, kan du endelig vise, hvad du i virkelighed kan og få en karakter, som afspejler din viden mere korrekt.

Unge på længerevarende uddannelser er i disse år under et stort pres for at gøre studierne færdige på rekordtid. Uddannelserne er krævende, der stilles store krav til selvstændighed, og du har ikke tid, plads eller overskud til at at skulle til reeksamen, fordi du lider af eksamensangst, eller har brug for en ADHD coach.

Ønsker du at få bedre kontrol over nerver og nervøsitet, kan du få hjælp via eksamensangst behandling, som finder sted hos LIFEWORK i Odense.

FRYGTEN TAGER FOKUS FRA INDLÆRING

”Klappen gik ned”! Mange har prøvet det, men hvad er det egentlig der sker? Hvad er årsagen egentlig til, at man sådan pludselig kan glemme alting på et øjeblik? Når du er meget nervøs, og angsten bliver stærk nok, så får din krop mange hormonelle signaler om, at du er i livsfare. Det kan sætte dine overlevelsesinstinkter i gang, og så bliver din hjerne slået fra, og ur-hjernen tager over. Blodet strømmer til musklerne, så du kan slås for at overleve, løbe fra din angriber eller ”fryse” for at narre fjenden.

Hvis du oplever stærk nervøsitet og eksamensangst i perioder på over 14 dage hvert halve år, så har du sikkert også oplevet at få alvorlige stresssymptomer. De fysiske symptomer er typisk hjertebanken, hovedpine og ondt i maven. De værste stresssymptomer kommer, når hjernen og de kognitive funktioner bliver ramt. Så får man også søvnproblemer, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer og problemer med at tænke klart. Det er ikke særlig smart, når man læser til eksamen. Oplever du tilsvarende, er det et klart signal om, du bør overveje at starte til eksamensangst behandling i Odense. Book en tid.

HAR DU SYMP­TOMERNE?

Foruden førnævnte, er der mange måder, eksamensangst kan komme til udtryk på, ligesom det er forskelligt fra person til person, hvornår de mærker nervøsitet og angst. For nogle kan tegnene dukke op flere uger inden en eksamen, mens andre først ser tegnene, når de går ind til eksaminationen.

Tegnene kan vise sig både psykisk og fysisk, blandet andet som:

  • Dårlig koncentration
  • Magtesløshed og frustration
  • Gråd
  • Svær vejrtrækning
  • Sved
  • Hjertebanken

Se flere symptomer her.

Hvad endnu værre er, så kan angsten gøre, at man som studerende ikke bare får laverer karakterer, men helt vælger at blive væk fra sin eksamen og derved ikke når i mål med sin uddannelse. Årsagerne dertil kan være mange, og der er derfor forskellig grund til, at personer vælger at bruge tilbuddet om eksamensangst behandling.

ÅRSAGER TIL EKSAMENS­ANGST

  • Eksamensangst kan både stamme fra en enkel rigtig dårlig oplevelse, som skaber angst i helt specifikke situationer. F.eks. kan én enkeltstående traumatisk eksamen gøre, at man genoplever traumet, hver gang man går til eksamen.
  • Eksamensangst kan også opstå, som en del af et andet og mere generelt problem. Hvis du f.eks. grundlæggende er genert og usikker på dig selv sammen med andre mennesker.
  • Endelig kan der opstå sangst, fordi man har problemer med at overskue, prioritere og strukturere sin hverdag og sin daglige læsning og eksamenslæsning.

Angsten og usikkerheden kan senere optræde, som præstationsangst i andre sammenhænge og gøre det svært at fremlægge på arbejde, holde tale til en fest eller gå til jobsamtale. Det kan derfor godt betale sig at starte med eksamensangst behandling nu, inden angsten og usikkerheden bliver noget, som du tror, at du er nødt til at leve med, og derfor kommer til at slås med resten af livet.

LIFEWORK TILBYDER EKSAMENS­ANGST BEHANDLING I ODENSE

Det er en god ide at starte din eksamensangst behandling nogle måneder før selve eksamen starter, så du med ro i maven kan gå til din næste eksamen. Det tager lidt tid at genopbygge selvtilliden, skabe nye tanke- og adfærds mønstre og få den nødvendige selvindsigt. Du vil lære, hvordan du kan få mere kontrol over dine tanker og følelser, så du bliver mere skarp på hvad din vej er til balance i hverdagen og i eksamenssituationer. I denne proces finder vi sammen frem til netop det, som gør dig eksamensstærk.

LIFEWORK anbefaler minimum 3 samtaler og måske er det nok til, at du selv kan komme videre. De personlige samtaler kan evt. forlænges med kortere telefoniske opfølgningssamtaler. Sværhedsgraden af din eksamensangst hænger ikke nødvendigvis sammen med antallet af behandlingsgange.

KOM FRI AF DIN EKSAMENS­ANGST

Eksamensangst er ikke noget, du behøver at leve med. Du kan lære at holde et indre balanceret fokus, så du bliver i stand til at præstere optimalt uanset vilkår og ydre omstændigheder. Måske finder du selv vejen i løbet at din studietid, men de fleste behøver hjælp for at slippe angsten. Med eksamensangst behandling hos LIFEWORK, når du dit mål hurtigere og nemmere.

Vi hjælper dig med at takle de anspændte eksamensforløb via samtale og ved at give dig konkrete metoder og redskaber, så du kan tage styring over krop og sind, når du næste gang sidder i en eksamenssituation.

Forløbet finder sted i Odense – tæt på både universitet, erhvervsakademi m.m.

NB! Vidste du at du kan få rabat på behandling af eksamensangst? Kontakt Lifework og hør mere!