Er det hjernen det er galt med …?

12. september 2019

Depression skyldes ikke en fejl i hjernen, men er en naturlig reaktion på noget unaturligt eller uhensigtsmæssigt i dit liv. Derfor kan det ofte løses og behandles med andet end medicin. Når du f.eks. er meget ked af det, utilfreds, stresset elle har svært ved at finde mening i dit liv, så sker der en kemisk reaktion i din hjerne. Medicin kan bringe balance i kemien i en periode, men det ændrer ikke årsagen. Det, som Johann Hari har fundet ud af, passer som “fod i hose” med min mangeårige erfaring på området. Du kan finde nogle interessante klip på YouTube med Johann Hari, hvis du er interesseret i at høre mere om hans interessante opdagelser.

Stress, depression og traumer kan langt hen ad vejen behandles med psykoterapi og traumeterapi se mere her. Det er min erfaring, at de terapeutiske behandlinger helt eller delvis kan eliminere både depressionen og den medicinsk behandling. Alle evt. ændringen i medicin udføres naturligvis kun efter aftale med din læge, og medicinen er sjældent en forhindring for behandlingen. Det kan derimod være en stor fordel at kombinere medicinen og den terapeutiske behandling i en periode.

Få hjælp til at genvinde livs glæden, hvis du er blevet en ligeglad tilskuer til dit eget liv. Du kan også få hjælp til at forløse de dybe traumer fra fortiden, som kan belaste dig meget mere end du tror. Seksuelle overgreb, mobning eller voldsepisoder i din opvækst, kan godt være årsagen til den depression, du har fået nu som voksen – mange år efter.

Jeg er psykoterapeut i Odense og har specialiseret mig i at hjælpe dig, som måske har opgivet at få hjælp. Jeg tilbyder en meget effektiv samtaleterapi suppleret med omsorgsfulde teknikker og brugbare redskaber. Jeg hjælper dig til at opnå dine mål i livet, og sammen skaber vi resultater, som er langtidsholdbare.

Jeg kan hjælpe dig – har du lyst til at høre mere, så ring til mig eller book en forsamtale.