Find dig ikke i eksamensangst

EKSAMENSANGST BEHANDLING ER EN GOD INVESTERING I FREMTIDEN

Du kan lære at gå det eksamen, med selvtillid og overskud. Når du har læst og er velforberedt, så behøver du aldrig mere at frygte det ”grønne bord. Med den rigtige hjælp, kan du endelig vise, hvad du i virkelighed kan og få en karakter, som afspejler din viden mere korrekt. Unge på længerevarende uddannelser er i disse år under et stort pres for at gøre studierne færdige på rekordtid. Uddannelserne er krævende, der stilles store krav til selvstændighed, og du har ikke tid, plads eller overskud til at at skulle til reeksamen, fordi du lider af eksamensangst. 

EKSAMENSANGST TAGER FOKUS FRA INDLÆRING

”Klappen gik ned”! Mange har prøvet det, men hvad er det egentlig der sker? Hvad er årsagen egentlig til, at man sådan pludselig kan glemme alting på et øjeblik? Når du er meget nervøs, og angsten bliver stærk nok, så får din krop mange hormonelle signaler om, at du er i livsfare. Det kan sætte dine overlevelsesinstinkter i gang, og så bliver din hjerne slået fra og ur-hjernen tager over. Blodet strømmer til musklerne, så du kan slås for at overleve, løbe fra din angriber eller ”fryse” for at narre fjenden.

Hvis du oplever stærk nervøsitet og eksamensangst i perioder på over 14 dage hvert halve år, så har du sikkert også oplevet at få alvorlige stresssymptomer. De fysiske symptomer er typisk hjertebanken, hovedpine og ondt i maven. De værste stresssymptomer kommer, når hjernen og de kognitive funktioner bliver ramt. Så får man også søvnproblemer, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer og problemer med at tænke klart. Det er ikke særlig smart, når man læser til eksamen.

ÅRSAGER TIL EKSAMENSANGST

  • Eksamensangst kan både stamme fra en enkel rigtig dårlig oplevelse, som skaber angst i helt specifikke situationer. F.eks. kan én enkeltstående traumatisk eksamen gøre, at man genoplever traumet, hver gang man går til eksamen.

  • Eksamensangst kan også opstå, som en del af et andet og mere generelt problem. Hvis du f.eks. grundlæggende er genert og usikker på dig selv sammen med andre mennesker.

  • Endelig kan der opstå eksamensangst, fordi man har problemer med at overskue, prioritere og strukturere sin hverdag og sin daglige læsning og eksamenslæsning.

Angsten og usikkerheden kan senere optræde, som præstationsangst i andre sammenhænge og gøre det svært at fremlægge på arbejde, holde tale til en fest eller gå til jobsamtale. Det kan derfor godt betale sig at starte med eksamensangst behandling nu, inden angsten og usikkerheden bliver noget, som du tror, at du er nødt til at leve med, og derfor kommer til at slås med resten af livet.

LIFEWORK TILBYDER EKSAMENSANGST BEHANDLING

Det er en god ide at starte din eksamensangst behandling nogle måneder før selve eksamen starter, så du med ro i maven kan gå til din næste eksamen. Det tager lidt tid at genopbygge selvtilliden, skabe nye tanke- og adfærds mønstre og få den nødvendige selvindsigt. Du vil lære, hvordan du kan få mere kontrol over dine tanker og følelser, så du bliver mere skarp på hvad din vej er til balance i hverdagen og i eksamenssituationer. I denne proces finder vi sammen frem til netop det, som gør dig eksamensstærk.

LIFEWORK anbefaler minimum 3 samtaler og måske er det nok til, at du selv kan komme videre. De personlige samtaler kan evt. forlænges med kortere telefoniske opfølgningssamtaler. Sværhedsgraden af din eksamensangst hænger ikke nødvendigvis sammen med antallet af behandlingsgange.

KOM FRI AF DIN EKSAMENSANGST

Eksamensangst er ikke noget du behøver at leve med. Du kan lære at holde et indre balanceret fokus, så du bliver i stand til at præstere optimalt uanset vilkår og ydre omstændigheder. Måske finder du selv vejen i løbet at din studie tid, men de fleste behøver hjælp for at slippe angsten. Med eksamensangst behandling hos LIFEWORK, når du dit mål hurtigere og nemmer. Vidste du at du kan få rabat på eksamensangst behandling?