Jeg er blevet grøn

12. september 2019

Her på den sidste dag i vinterferien er jeg for alvor blevet overbevist ”grøn”. Hele ugen har jeg med stor passion indtaget 600-800 g grønt som smoothie hen over 8-9 timer, og jeg må indrømme at jeg elsker det.

Hver morgen har jeg med stor fornøjelse brugt 15-20 min ved et køkkenbord fuld af sunde sager, og min foodprocessor har belønnet mig med ca. 3 store glas ”grøn livsglæde”. Jeg må ærligt indrømme, at det har overrasket mig, hvor fantastisk det har været for mit velbefindende. Min mave er glad, mit humør er strålende og energiniveauet er opadgående. Jeg tror oven i købet, at jeg har tabt lidt af det overskydende mavefedt, men det er bare en fornemmelse, for jeg har ikke nogen vægt. Har du lyst til at prøve min smoothie, så kommer opskriften til sidst.

Og hvorfor skriver jeg så om det i dag?

Det gør jeg, for sammen med min lækre smoothie også er begyndt at drikken en kop Hvid te med Aloe Vera. For enden af teposen hænger, der i dag et lille citat, hvor på er står:

”Doing anything out of compassion, will never be wrong”

Ahha tænke jeg, det er jo lige det, jeg har gjort hele ugen og det føles fantastisk. Det at gå efter sin passion, kan aldrig gå helt galt. Verden bliver ikke ”lyserød” af den grund, men det hele kommer til at give mere mening og indhold. Lige som da jeg for 2 år siden gjorde alvor af at blive selvstændig psykoterapeut med min virksomhed Lifework. Det har ikke bare været nemt, men jeg har bestemt ikke fortrudt det.

Det er også værd at huske på hver gang, man skal tage beslutninger. Nogen gange kan det være virkelig svært at tage en beslutning eller træffe et valg. For mig er det især, hvis jeg bekymrer mig for meget og spekulerer på alt det, som kan gå galt. Jeg kan også have en tilbøjelighed til at tro, at det altid er de sværeste løsninger, der er de rigtigste, og andre gange bliver jeg bare alt for optaget af, hvad andre mener. Jeg har også tit bildt mig selv ind, at hvis det føltes for let, så var det nok ikke godt nok, men det passer jo ikke. Det som er let for mig, er ikke nødvendigvis let for andre, og formentlig er det bare let for mig, fordi jeg er god til det. Så er det jo oplagt, at det er det, jeg skal gøre.

I alle disse tilfælde kan jeg konstatere, at jeg har fortænkt situationen og helt glemt at mærke efter, om jeg brænder for det? Har jeg lyst til det, er det interessant og spændende? Bliver jeg engageret og inspireret, når jeg tænker på det? Hvis jeg husker efter, så kom de følelser før, jeg begyndte at tænke det ihjel? Det er nemlig alt for nemt at slå sin passion ihjel med tanker og bekymringer, som meget ofte er irrationelle og baseret på fortidens fortrædeligheder. Når noget bliver vigtigt, bliver det også farligt at miste, men hvis vi ikke vover at gøre det, så holder vi langsomt op med at leve.

At gå efter sin passion er, som at have en rød tråd i livet, som altid fører dig i en rigtige retning. Hvis det mærkes rigtigt lige nu – og lige nu – og lige nu, så kan du kun komme den rigtige vej. Livet leves reelt kun i dette ”NU”, så det er nu’et lige NU, der skal føles rigtigt. Hvis noget ikke føles rigtigt, så må vi lede efter den røde tråd, indtil det føles rigtigt igen. Det er som at lege ”Tampen brænder”, hvis nogen kan huske den leg.

Det, hele tiden at gå og mærke på livet og tage de valg, som inspirere, motiverer og pirrer vores nysgerrighed er også at være bevidst nærværende. Det at leve mere helt lige NU føles særlig nemt i dag. Måske på grund af en hel uges smoothies, eller også er det fordi solen skinner, og der er varme i luften.

Lige nu har jeg virkelig bare lyst til at gå en tur …

Så farvel og rigtig god weekend

Lene

Her er opskriften som er både min morgenmad og min frokost.

Kom 1/2 spsk. Chia frø, et drys hampefrø, 10 mandler i en lille kop og hæld det over med kogende vand, eller lad det stå i blød i koldt vand natten over.

1 avocado, 1/2 agurk, en håndfuld frisk eller frossen spinat, en håndfuld grønkål, en stængel bladselleri, evt. lidt broccoli eller en skive fennikel, Saften af 1-2 citroner, Ingefær i tern eller 1 spsk. Ingefærshot, et lille stykke gurkemeje i tern og uden skræl, 1 banan, 1 pære eller en tynd skive ananas. Hvis jeg går helt amok, som kommer jeg 1 tsk. Organic Greens i også. Det booster også lige den flotte farve.

Det hele blendes i en foodprocessor sammen med de blødgjorte kerne og frø i 2-4 min.

Brug vand og/eller grape juice til ønsket konsistens Når det er mixet kan man tilsæt en spsk. god omega 3 olie – evt. olivenolie, som røres i til sidst

Velbekomme